logo

Otthon termeszthető gombakultúrák

Shiitakegomba termőblokk

[Lentinus edodes]

Shiitake gomba

A shii-take a világon az egyik legkedveltebb és a legnagyobb mennyiségben termesztett gombafaj. Kelet-Ázsiában őshonos, Kínában és Japánban mintegy kétezer éve ismert, kitűnő csemege, mely fák törzsén él. Az elmúlt 20 évben termesztése Magyarországon is egyre népszerűbb. A shii-take gomba hazai és európai népszerűségét egyrészt kitűnő ízének, másrészt az emberi egészségre gyakorolt jótékony hatásának köszönheti. A shii-take gomba túlnyomórészt friss gombaként kerül a hazai és a külföldi vásárlókhoz, de egyre elterjedtebb porított alakban fűszerként történő alkalmazása. Ehhez a legmagasabb minőséget a gomba liofilizálásával lehet elérni.
Ára: 4.850 Ft
Termék adatai

Származás:
Magyarország. Saját gyártású termék.

Tömeg:
3-3,5 kg

Termés várható mennyisége:
1-1,5 kg

Termőblokk élettartama:
3-6 hónap

Mérete:
Kb. 25 cm átmérőjű ovális kör alap. Magasság 20-25 cm.

Termesztési hőmérséklet:
12-21 °C fok

Shiitakegomba termőblokk

A shiitakegomba az egyik legízletesebb termesztett gomba, melynek átszövetett, termesztésre kész termőblokkját vásárolhatja meg. A termőblokkot hobbitermesztőknek, de kis és nagytermelőknek is ajánljuk.

Az általunk forgalmazott shiitakegomba termőblokk átszövetett formában termesztésre készen kerül eladásra. Az első hullám a vásárlástól számított 1-3 héten belül szüretelhető. Az ezt követő hullámokat áztatással lehet szabályozni. Az áztatás során a termőblokkot víz alá nyomjuk 10-15 percre, hogy megszívhassa magát vízzel. Az áztatást követően a gombák 1-3 hétre kezdenek újból nőni. Egy termőblokk általában 4-6 áztatást bír ki. A termőblokk akkor merül ki, mikor az darabjaira esik.

Beltartalmi értékek: kalap 0,18-0,19% és a tönk 0,075-0,12% zsírt tartalmaz. Legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi elemek a kálium, cink és a foszfor. Magas fehérje tartalma mellett a B1 -, B2 és D2 –vitamin is megtalálható benne. Többek között a D vitamin pro-vitaminját is jelentős mennyiségben tartalmazza. A gombából több kéntartalmú vegyületet izoláltak (pl. a lentionint), melyek együttesen okozzák a gomba különleges zamatát, jellegzetes és a hagymafélékre emlékeztető illat és ízvilágát.

Cégünknél megvásárolható termőblokk kb. 3 - 3,5 kg-os, a várható termésmennyiség a termesztési körülményektől függően 1-1,5 kg.

A blokkot postai utánvéttel vagy előzetes időpontegyeztetést követően budapesti telephelyünkön is meg lehet vásárolni.
A shii-take blokk csak előzetes megrendelés után vásárolható!

 
Kedvezmények
 1 - 10 db termőblokk vásárlása esetén  4.850,-Ft/blokk - teljes ár
 10 - 20 db termőblokk vásárlása esetén  4.610,-Ft/blokk - 5% kedvezmény
 21 db feletti mennyiség esetén Kérje árajánlatunkat
A fenti árak bruttó árak (27%-os áfával értendők)

Kapcsolat

Telephely:

Champex Kft., H-1222 Budapest,
Dévény u. 42-44.

hívjon minket:

Tel / Fax: +36 1 226 7200

írjon nekünk:

Email: [email protected]

nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 08:00-15:00

Hogyan jut el hozzánk?