logo

Otthon termeszthető gombakultúrák

Laskagomba termőblokk

[Pleurotus hybrida]

Laskagomba - Pleurotus hybrida

A hazai konyha a laskagombát zamatos íze miatt kedveli. Leginkább kirántva, vajon párolva vagy egyéb gombás szószokhoz használják.
Ára: 4.300 Ft
Termék adatai

Származás:
Magyarország. Saját gyártású termék.

Tömeg:
2,5 kg

Első szüret:
25-35 nap

Termesztési hőmérséklet:
10-21 °C fok

Termés várható mennyisége:
legfeljebb 1,5 kg

Termőblokk élettartama:
kb. 2 hónap

Mérete:
30*20*15 cm

Laskagomba termőblokk

A laskagomba termesztési technológiája jelentősen eltér a csiperkéjétől. Hazánkban a laskagombát szalmából álló termőzsákokon termesztik, melynek perforált levegőnyílásain keresztül bújnak ki a csokros termőtestek. Az átszövetés pincében két-három hét alatt megy végbe. A termesztés körülményeitől függően a termőzsák körülbelül 2-5 héten belül hozza meg első termőtesteit.

Cégünknél kapható laskagomba termőblokk otthoni termesztésre lett kifejlesztve. Telephelyünkön és viszonteladóinknál kapható doboz tartalma a speciális szalmapogácsa, perforált zacskó és a gombacsíra, melyekből víz hozzáadásával a vevő otthonában előállítja a laskagomba termőblokkot. Az útmutató szerint otthon előállított laskagomba termőblokk nemcsak érdekes, izgalmas kihívást és látványt nyújt számunkra, hanem friss, adalékanyag nélküli, egészséges ételt is varázsol asztalunkra!


A várható termés mennyisége 3 dologtól függ:

1, Az értékesített alapanyag minősége. Az átadás pillanatáig erről mi gondoskodunk! A dobozban lévő alapanyagok válogatott, kiváló minőségű és kipróbált alapanyagok, melyekket több éve dolgozunk. A dobozban lévő oltóanyag (magvakat tartalmazó úgynevezett gombacsírás tasak) friss és vitális. Ezt a csomagolás előtt ellenőrizzük. A leírt gondosság ellenére, ha a termőblokk terméketlensége egyértelműen alapanyag hibára vezethető vissza, azt kicseréljük vevőinknek!
2, A termesztőhelyiség adottságai. Laskagomba termesztés esetében a helyiségnek tág értelemben 10-20 ᵒC-os hőmérséklettel és 70-80% körüli relatív páratartalommal kell rendelkeznie (részletek a termesztési útmutatóban). A termőtest képződéséhez természetes vagy mesterséges fényre van szükség (akár hidegfényű led), melyet napi 8-12 órán át biztosítani kell. A helyiségben huzat nem lehet (a levegőztetésnek, folyamatos légcserének biztosíthatónak kell lennie).  A termesztőhelyiségnek tisztának, fertőzésmentesnek kell lennie, mivel a gombatermesztés nagy higiéniát igényel! A fenti sorok természetesen nem írják le az ideális termesztőhelyiség minden aspektusát, de rávilágítanak arra, hogy alapvetően mik befolyásolhatják termesztésünk sikerességét.
3, A termesztő gondossága, mely alatt a termesztő termesztési érzékét, hozzáértését és gondosságát értjük. Ez mindenki esetében más. Van aki akár többször is átolvassa a mellékelt termesztési útmutatót és pontosan betartja azt, de van olyan is, aki csak felületesen olvassa át és érzésből termeszt. Mindenre kitérni a termesztési útmutatóban természetesen nem lehet. Egy adott helyiség sajátosságaira választ csak a termesztő tud adni. Ezek felismerése és javítása alapvetően befolyásolja a várható termés mennyiségét.

Mi megpróbáljuk a legnagyobb odafigyeléssel és a lehető legjobb minőségben elkészíteni termékeinket, de a 2. és 3. pont alatt felsorolt körülményekre rálátásunk nincsen! Egy adott termőzsákról vagy blokkról várható termés mennyiségére éppen ezért vállalást, ígéretet vagy becslést legjobb szándék ellenére sem tudunk adni. A várható termés mennyisége ugyanis nagyrészt pont a tőlünk független körülményeken múlik! Támpontként ennek ellenére elmondható, hogy ha a fenti 3 pont mindegyike ideális akkor az összeállított termőzsák akár 0,5-1,5 kg közötti friss gombát is tud hozni annak élettartama alatt összesen! A fent leírtak miatt azonban ez Önnél lehetséges, hogy kevesebb (extrém esetben nulla), de akár több is lehet!

Laskagomba termőblokkot háromféleképpen tud vásárolni:

  1. Vásárlás viszonteladóinknál. Ezt a terméket kizárólag kertészeti szezonon belül értékesítik viszonteladóink. A készletről kérem érdeklődjön előzetesen az adott üzletnél.
  2. Személyes átvétel budapesti telephelyünkön, előzetes megrendelés és időpontegyeztetés után. Fizetni készpénzzel és bankkártyával is tud!
  3. Házhoz szállítással történő rendelés (GLS  futárszolgálat). Ennek díjszabását megtalálja a "vásárlás" menüpont alatt (fejlécben található menüsor).

Kapcsolat

Telephely:

Champex Kft., H-1222 Budapest,
Dévény u. 42-44.

hívjon minket:

Tel / Fax: +36 1 226 7200

írjon nekünk:

Email: [email protected]

nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 08:00-15:00

Hogyan jut el hozzánk?