logo

Otthon termeszthető gombakultúrák

Kerti laskagomba

[Pleurotus hybrida]

Laskagomba - Pleurotus hybrida

Kertjében a többi haszon-, és kultúrnövény mellett megtermesztheti az ebédre való friss, zamatos ízű gombát is. A vállalkozó kedvűek megtapasztalhatják kertes házukban, hogy milyen lépésekből áll a szabadtéri gombatermesztés, figyelemmel követhetik növekedésüket és nem utolsó sorban hosszú ideig élvezhetik a friss gomba fogyasztás élményét. A kerti laskagomba kiültetését kora tavasszal (a fagyok elmúltával), illetve kora ősszel (a nyári kánikula elmúltával) ajánljuk.
Ára: 4.450 Ft
Termék adatai

Származás:
Magyarország. Saját gyártású termék

Tömeg:
3 kg

Első szüret:
Időjárási körülményektől függően 4-10 hét.

Termés várható mennyisége:
legfeljebb 2 kg

Termődoboz élettartama:
Az időjárási körülményektől függően kb 2-3 hónap

Mérete:
30*20*15 cm

Kerti laskagomba

Az ágyásos gombatermesztés alapja egy kisebb gödör kiásása kertünkben, amibe szezonban (kora tavasszal vagy kora ősszel) a csírával beoltott, összekevert alapanyagot beletöltjük. A süllyesztett gödörbe vízzáró rétegként pár ujjnyi vastagon földet is szórunk. A gödrre pár hét alatt ráborul a fű, mely megfelelő mikroklímát biztosít a növekvő gombák számára. A gombaágyásról az időjárási kürülményektől függően kb. 4-10 hét elteltével szüretelhetjük a friss gombát! Szabadtéri körülmények között gomba akkor fog nőni ágyásunkból, mikor az időjárás ezt lehetővé teszi. A gomba növekedéséhez csakúgy, mint a vadon termő gombák esetében csapadékos, párás 6-21 C fok körüli hőmérésklet szükséges.

A termék dobozban kapható melyben a termesztési útmutató mellett minden alapanyagot megtalál, mely a termesztéshez szükséges.

Figyelem! Kora tavasztól késő őszig kertünkben az általunk termesztett laskagombától függetlenül több fajta vadgomba nőhet. A szedésnél ügyeljen arra, hogy csak az általunk termesztett laskagombát (Pleurotus hybrida) szüretelje le és fogyassza el. A csokrokban növő laskagomba jól megkülönböztethető más vadon termő gombától! Az azonosításhoz fényképeket talál honlapunkon!A várható termés mennyisége 3 dologtól függ:

1, A dobozban megtalálható alapanyagok minősége. Az átadás pillanatáig erről mi gondoskodunk! A dobozban lévő alapanyagok válogatott, kiváló minőségű és kipróbált alapanyagok, melyekket több éve dolgozunk. A dobozban lévő oltóanyag (magvakat tartalmazó úgynevezett gombacsírás tasak) friss és vitális. Ezt a csomagolás előtt ellenőrizzük. A leírt gondosság ellenére, ha a termőblokk terméketlensége egyértelműen alapanyag hibára vezethető vissza, azt kicseréljük vevőinknek!
2, Az időjárási körülmények. Érdemes a kultúrát árnyékos, védett helyre kiültetni. Gomba megjelenésére ágyásunkon ennek ellenére akkor van esélye, amikor a természetben egyébként is nőnek gombák. A gombák megjelenéséhez az ideális hőmérsékleti tartomány 6-21 C fok, továbbá csapadékos, vagy azt követő időszakok. Aszályos időben, fagyban vagy a nyári forró melegekben hiába várjuk a gombák növekedését. Ezen az sem fog változtatni, ha a gombaágyás környezetét locsoljuk vagy párásírjuk. Az első szellő el fogja sodorni a keletkező párát... Kerti termesztésre éppen ezért a tavaszi és az őszi hónapokat javasoljuk, mivel a fent leírt időjárási körülmények ekkor adottak!
3, A termesztő gondossága, mely alatt a termesztő termesztési érzékét, hozzáértését és gondosságát értjük. Ez mindenki esetében más. Van aki akár többször is átolvassa a mellékelt termesztési útmutatót és pontosan betartja azt, de van olyan is, aki csak felületesen olvassa át és érzésből termeszt. Mindenre kitérni a termesztési útmutatóban természetesen nem lehet. Egy adott kert és termesztésre kijelölt hely sajátosságaira választ csak a termesztő tud adni. Ezek felismerése és javítása alapvetően befolyásolja a várható termés mennyiségét.

Mi megpróbáljuk a legnagyobb odafigyeléssel és a lehető legjobb minőségben elkészíteni termékeinket, de a 2. és 3. pont alatt felsorolt körülményekre rálátásunk nincsen! Egy adott termékünkről várható termés mennyiségére éppen ezért vállalást, ígéretet vagy becslést legjobb szándék ellenére sem tudunk adni. A várható termés mennyisége ugyanis nagyrészt pont a tőlünk független körülményeken múlik! Támpontként ennek ellenére elmondható, hogy ha a fenti 3 pont mindegyike ideális akkor az összeállított kultúra akár 0,5-2 kg közötti friss gombát is tud hozni annak élettartama alatt összesen! A fent leírtak miatt azonban ez Önnél lehetséges, hogy kevesebb (extrém esetben nulla), de akár több is lehet!

Kerti laskagombát háromféleképpen tud vásárolni:

  1. Vásárlás viszonteladóinknál. Ezt a terméket kizárólag kertészeti szezonon belül értékesítik viszonteladóink. A készletről kérem érdeklődjön előzetesen az adott üzletnél.
  2. Személyes átvétel budapesti telephelyünkön, előzetes megrendelés és időpontegyeztetés után. Fizetni készpénzzel és bankkártyával is tud!
  3. Házhoz szállítással történő rendelés (GÉS futárszolgálat). Ennek díjszabását megtalálja a "vásárlás" menüpont alatt (fejlécben található menüsor).

Kapcsolat

Telephely:

Champex Kft., H-1222 Budapest,
Dévény u. 42-44.

hívjon minket:

Tel / Fax: +36 1 226 7200

írjon nekünk:

Email: [email protected]

nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 08:00-15:00

Hogyan jut el hozzánk?