logo

Otthon termeszthető gombakultúrák

Csiperkegomba termődoboz

[Agaricus bisporus]

Csiperkegomba - Champignon - Agaricus bisporus

A csiperkegomba hazánk legismertebb és legkedveltebb gombafajtája, melyet a gomba francia nevén, champignon [sampinyon] -ként is ismernek. A csiperkegomba teljes neve franciául champingon de paris.
Ára: 3.400 Ft
Termék adatai

Származás:
Magyarország. Saját gyártású termék

Tömeg:
4,5 kg

Első szüret:
20-40 nap

Termesztési hőmérséklet:
12-19 °C fok

Termés várható mennyisége:
legfeljebb 1,5 kg

Termődoboz élettartama:
1,5 hónap

Mérete:
30*20*15 cm

Csiperkegomba-termődoboz

Cégünknél kapható fehérkalapú és barnakalapú csiperkegomba termődoboz otthoni termesztésre lett kifejlesztve. Telephelyünkön és viszonteladóinknál kapható doboz tartalma az átszövetett gombakomposzt és a speciális gombatakaró föld. A vevő otthonában a takaróföldet a komposztra morzsolja ezzel beindítva a kultúrát. Az első gombák a takarást követően 20-35 napra lesznek láthatóak (termesztési hőmérséklet függvényében). A termődoboz kb. 3 hullámban terem hullámonként váltakozó mennyiségben gombát. A termesztésre a legalkalmasabb egy sötét 12-21 ºC körüli páradús helyiség (pl. pince vagy vízóraakna).

A termesztési útmutató szerint otthon letermesztett csiperkegomba termődoboz nemcsak érdekes, izgalmas kihívást és látványt nyújt számunkra, hanem friss, adalékanyag nélküli, egészséges ételt is varázsol asztalunkra! A letermett gombakomposztot se dobjuk a szemétbe, mert az tápanyagokban gazdag kerti trágya.

A csiperkegomba-termődobozban részletes termesztési útmutató, receptek, tápanyagtáblázat és konyhai felhasználási javaslatok találhatóak.

A várható termés mennyisége 3 dologtól függ:


1, Az értékesített alapanyag minősége. Az átadás pillanatáig erről mi gondoskodunk! Termőzsákjaink, blokkjaink átszövetését mi végezzük el azért, hogy az esetlegesen fellépő problémákat kiküszöbölhessük (pl. hőkezelési hiba). Vevőinket éppen ezért kizárólag átszőtt, egészséges és fertőzésmentes alapanyaggal szolgáljuk ki. Ha egy termőzsák vagy blokk terméketlensége ennek ellenéle egyértelműen alapanyag hibára vezethető vissza, azt kicseréljük vevőinknek!
2, A termesztőhelyiség adottságai. Csiperkegomba termesztés esetében a helyiségnek tág értelemben 14-20 ᵒC-os hőmérséklettel és 80-90% körüli relatív páratartalommal kell rendelkeznie (részletek a termesztési útmutatóban). A helyiségben huzat nem lehet (a levegőztetésnek, folyamatos légcserének biztosíthatónak kell lennie).  A termesztőhelyiségnek tisztának, fertőzésmentesnek kell lennie, mivel a gombatermesztés nagy higiéniát igényel! A fenti sorok természetesen nem írják le az ideális termesztőhelyiség minden aspektusát, de rávilágítanak arra, hogy alapvetően mik befolyásolhatják termesztésünk sikerességét.
3, A termesztő gondossága, mely alatt a termesztő termesztési érzékét, hozzáértését és gondosságát értjük. Ez mindenki esetében más. Van aki akár többször is átolvassa a mellékelt termesztési útmutatót és pontosan betartja azt, de van olyan is, aki csak felületesen olvassa át és érzésből termeszt. Mindenre kitérni a termesztési útmutatóban természetesen nem lehet. Egy adott helyiség sajátosságaira választ csak a termesztő tud adni. Ezek felismerése és javítása alapvetően befolyásolja a várható termés mennyiségét.

Mi megpróbáljuk a legnagyobb odafigyeléssel és a lehető legjobb minőségben elkészíteni termékeinket, de a 2. és 3. pont alatt felsorolt körülményekre rálátásunk nincsen! Egy adott termőzsákról vagy blokkról várható termés mennyiségére éppen ezért vállalást, ígéretet vagy becslést legjobb szándék ellenére sem tudunk adni. A várható termés mennyisége ugyanis nagyrészt pont a tőlünk független körülményeken múlik! Támpontként ennek ellenére azonban elmondható, hogy ha a fenti 3 pont mindegyike ideális akkor egy termőzsák akár 0,5-1,5 kg közötti friss gombát is tud hozni annak élettartama alatt összesen! A fent leírtak miatt azonban ez Önnél lehetséges, hogy kevesebb (extrém esetben nulla), de akár több is lehet!

Csiperkegomba termődobozt háromféleképpen tud vásárolni:  

  1. Vásárlás viszonteladóinknál. Ezt a terméket kizárólag kertészeti szezonon belül értékesítik viszonteladóink. A készletről kérem érdeklődjön előzetesen az adott üzletnél.
  2. Személyes átvétel budapesti telephelyünkön, előzetes megrendelés és időpontegyeztetés után. Címünk: 1222 Budapest, Dévény u. 42-44. (Rézangyal Kft.-vel egy telephelyen). Fizetni készpénzzel és bankkártyával is tud!
  3. Házhoz szállítással történő rendelés (GLS futárszolgálat). Ennek díjszabását megtalálja a "vásárlás" menüpont alatt (fejlécben található menüsor).

Kapcsolat

Telephely:

Champex Kft., H-1222 Budapest,
Dévény u. 42-44.

hívjon minket:

Tel / Fax: +36 1 226 7200

írjon nekünk:

Email: [email protected]

nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 08:00-15:00

Hogyan jut el hozzánk?