logo

Liofilizálás

Liofilizálás- fagyasztva szárítás

Liofilizálás

A liofilizáló üzemünk szakaszos munkarendben működik. A berendezésben egy ciklusban gombából, zöldségekből, illetve kis cukortartalmú gyümölcsökből 250-350 kg az a mennyiség, ami liofilizálható.

A liofilizálási folyamat ciklusokban folyik le. A liofilizálási ciklus hossza attól függ, hogy mennyi a liofilizálandó termék nedvesség-, illetve szárazanyag tartalma, és milyen hőfokot kell alkalmazni a liofilizálásnál, mennyire hőérzékeny a szárítandó anyag. A ciklus-óra változó,  18-30 óráig is tarthat a megkövetelt hőmérsékleti paraméterek függvényében. 

Bővebben tájékozódhat a témáról itt
 

Termék adatai

A liofilizálásról

A liofilizálás (fagyasztva szárítás) a ma létező legkorszerűbb és legkíméletesebb szárítási eljárás. A liofilizálás lehetővé teszi, hogy a gombából, gyümölcsből, zöldségből a víz a lehető legkisebb károsodást okozva távozzon. A liofilizálást a Champex Kft. saját termesztett gombájának szárításához használja, de vállal bérszárítást is.


A technológiáról röviden:

  • Mosás, szeletelés után liofilizáló tálcákba töltjük a gombákat és lefagyasztjuk
 
  • Liofilizálás: A szárítás úgy történik, hogy a jéggé fagyasztott vizet a gombából vákuumban, enyhe melegítéssel elpárologtatjuk, szublimáltatjuk. A berendezésben erős vákuum uralkodik. Ennek hatására a gombában lévő jég egyből légneműként távozik, és a jégkondenzátorra rakódik. A berendezés előkészítése után állványra helyezzük a már előzőleg betöltött tálcákat, amit így a liofilizáló tartályba tolunk be. Az ajtó hermetikus zárása után kiszárítjuk a gombákat.
 
  • Csomagolás: Az alacsony nedvességtartalom következtében a gomba hosszabb időn keresztül, romlás nélkül eltartható, légmentes csomagolásban.
LETÖLTÉSEK

Kapcsolat

Telephely:

Champex Kft., H-1222 Budapest,
Dévény u. 42-44.

hívjon minket:

Tel / Fax: +36 1 226 7200

írjon nekünk:

Email: [email protected]

nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 08:00-15:00

Hogyan jut el hozzánk?