logo

Gomba oltóanyagok

TÉLI FÜLŐKE

[FLAMMULINA VELUTIPES]

Csírázza be az Ön által előkészített alapanyagot!

A gomba oltóanyag (más néven gombacsíra, de tévesen gombaspórának is szoktak hívni) gabonaszemekre futtatott gombafonalat, mycéliumot tartalmaz, mellyel az Ön által beszerzett és előkészített alapanyagot olthatja be. A megrendelt gombacsíra mellé részletes útmutatót is mellékelünk. Gomba oltóanyaggal előzetes megrendelés után tudjuk kiszolgálni telephelyünkön, de posai utánvéttel is rendelhet.
Ára: 6.950 Ft
Termék adatai

Származás:
Magyarország

Űrtartalma:
5 l

Tömeg:
2,8 kg

Eltarthatóság:
Hűtőszekrényben 1 hónapig

Téli fülőke csíra (oltóanyag)

A téi fülőke hazánk egyik gyakori vadon termő faja, mégis kevésbé ismertebb, mint a többi vadon termő gombafaj. Pedig igen sok figyelmet érdemelne kitűnő íze miatt, e lombos fák kérgéből kinövő, elhalt tuskókon, késő ősztől kora tavaszig csokrosan termő gomba. Jó ismertetőjele, hogy rozsdasárga színű kalapja ragadós, nyálkás, tönkje pedig sötétbarna, bársonyos, lemezei sárgásak. Több változata és rokon faja ismert. Különösen Japánban termesztik nagy mennyiségben, itthon sajnos még nem túl elterjedt a fogyasztása. Világviszonylatban egyike a legnagyobb mennyiségben termesztett gombafajoknak. A téli fülőke jól szárítható, liofilizálható, és kitűnően konzerválható. Frissen remek levest, pörköltet lehet belőle készíteni, valamint vajon párolva ízletes csemege pirítóssal.
 

Gomba csírát kétféleképpen vásárolhat:

Személyes átvétel budapesti telephelyünkön, előzetes megrendelés és időpontegyeztetés után.
Postai utánvéttel történő rendelés. A postai utánvét díjszabását megtalálja a "vásárlás" menüpont alatt (fejlécben található menüsor).

 

Kapcsolat

Telephely:

Champex Kft., H-1222 Budapest,
Dévény u. 42-44.

hívjon minket:

Tel / Fax: +36 1 226 7200

írjon nekünk:

Email: [email protected]

nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 08:00-15:00

Hogyan jut el hozzánk?