logo

Gomba oltóanyagok

SHIITAKE GOMBA CSÍRA

[LENTINUS EDODES]

Csírázza be az Ön által előkészített alapanyagot!

A gomba oltóanyag (más néven gombacsíra, de tévesen gombaspórának is szoktak hívni) gabonaszemekre futtatott gombafonalat, mycéliumot tartalmaz, mellyel az Ön által beszerzett és előkészített alapanyagot olthatja be. A megrendelt gombacsíra mellé részletes útmutatót is mellékelünk. Gomba oltóanyaggal előzetes megrendelés után tudjuk kiszolgálni telephelyünkön, de posai utánvéttel is rendelhet.
Ára: 6.950 Ft
Termék adatai

Származás:
Magyarország

Űrtartalma:
5 l

Tömeg:
2,8 kg

Eltarthatóság:
Hűtőszekrényben 1 hónapig

Shiitake gomba csíra (oltóanyag)

A shii-take a világon az egyik legkedveltebb és a legnagyobb mennyiségben termesztett gombafaj. Kelet-Ázsiában őshonos, Kínában és Japánban mintegy kétezer éve ismert, kitűnő csemege. Kizárólag már elhalt fák törzsén él. Az elmúlt 20 évben termesztése Magyarországon is egyre népszerűbb. A shii-take gomba hazai és európai népszerűségét egyrészt kitűnő ízének, másrészt az emberi egészségre gyakorolt jótékony hatásának köszönheti. A shii-take gomba túlnyomórészt friss gombaként kerül a hazai és a külföldi vásárlókhoz, valamint egyre elterjedtebb porított alakban történő alkalmazása.

Az általunk forgalmazott csírával, melynek súlya kb. 2,8 kg kb. 30 kg nedvesített anyagot csírázhatunk be. A terméshozam az alapanyag minőségétől függ! Ideális termesztési körülmények és az elkészített alapanyag minőségétől függően, jó minőségű alapanyag esetén a várható terméshozam 1-2 kg/4 kg –os blokk.

Beltartalmi értékek: kalap 0,18-0,19% és a tönk 0,075-0,12% zsírt tartalmaz. Legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi elemek a kálium, cink és a foszfor. Magas fehérje tartalma mellett a B1 -, B2 és D2 –vitamin is megtalálható benne. Többek között a D vitamin pro-vitaminját is jelentős mennyiségben tartalmazza. A gombából több kéntartalmú vegyületet izoláltak (pl. a lentionint), melyek együttesen okozzák a gomba különleges zamatát, jellegzetes és a hagymafélékre emlékeztető illat és ízvilágát.

 

Gomba csírát kétféleképpen vásárolhat:

Személyes átvétel budapesti telephelyünkön, előzetes megrendelés és időpontegyeztetés után. Címünk: 1222 Budapest, Dévény u. 42-44. (Rézangyal Kft.-vel egy telephelyen). Fizetni készpénzzel és bankkártyával is tud!
Postai utánvéttel történő rendelés. A postai utánvét díjszabását megtalálja a "vásárlás" menüpont alatt (fejlécben található menüsor).

Kapcsolat

Telephely:

Champex Kft., H-1222 Budapest,
Dévény u. 42-44.

hívjon minket:

Tel / Fax: +36 1 226 7200

írjon nekünk:

Email: [email protected]

nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 08:00-15:00

Hogyan jut el hozzánk?